Valimiz Sayın Süleyman Elban’ın Eşi Beyza Elban Hanımefendi İlçemiz Diyadin’de - 07 Mayıs 2018 Pazartesi

Valimiz Sayın Süleyman Elban’ın Eşi Beyza Elban Hanımefendi ilçemizde Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyesi tarafında verilen hizmetler ile kurslarını ve Şehidimiz Nizamettin Karakuş’un ailesini ziyarette bulundular.

Valimiz Sayın Süleyman Elban’ın Eşi Beyza Elban Hanımefendi  ilçemize yapmış oldukları ziyarette Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Olgun ÖNER’in Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi, Diyadin Devlet Hastanesinin Başhekimi, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü ve  İlçe Halk Eğitim Müdürü tarafından  Halk Eğitim Merkezinde  karşılandı. Burada ilk olarak Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin  Belediyesinin destekleri ile oluşturulan ve Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Kodlağrı projesi kapsamında kodlama eğitimi alan bilgisayar sınıfındaki öğrenciler ile bir araya geldi. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursları ziyaret ederek verilen eğitimler hakkında bilgi alanBeyza Elban Hanımefendi  Diyadin Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı bünyesinde SODES destekli Halk Eğitim Merkezinde  açılan halı dokuma kursunu da ziyaret etti.

Beyza Elban Hanımefendi ve Gülcihan ÖNER Hanımefendi beraberindekilerle birlikte Şırnak’ın Besta Yayla Tepe Mevkinde 1998’de Şehit olan Şehidimiz Nizamettin Karakuş’un ailesine ziyarette bulundular. Şehidimizin annesi Gözel K. ve ailenin diğer fertleri ile sohbet edilip, ailenin durumu hakkında bilgi alıp istek ve taleplerini dinleyen

Beyza Elban Hanımefendi, aileye çeşitli hediyeler takdim ederek, her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Şehit Aile ziyaret programının ardından son olarak  Diyadin Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri  Müdürlüğüne geçen Beyza Elban Hanımefendi ve Gülcihan ÖNER Hanımefendi  burada açılan el emeği ürünlerin sergilendiği kursuda ziyaret ettikten sonra Diyadin Belediyemiz  tarafından bu sene hizmete sunulan diğer birimlerimizden Diyadin Çocuk Oyuncak Evini de ziyarette bulunan Beyza Elban  Hanımefendi, buradaki minik çocuklarla  yakından ilgilenip onlara çeşitli oyuncaklar dağıttıktan sonra ilçemizden ayrıldılar.