Kaymakam/Belediye Başkan V. Olgun ÖNER’den Diyadin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine Ziyaret

Kaymakam/Belediye Başkan V. Olgun ÖNER, ilçemizde faaliyet gösteren Diyadin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Diyadin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine olan ziyaretlerini eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü ile birlikte yapan  Kaymakam/Belediye Başkan V. Olgun ÖNER, tek tek sınıfları dolaşarak eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilenip öğrenciler hakkında bilgiler aldı. Rehabilitasyon Merkezinin tüm katlarını gezerek bilgiler alan Kaymakam ÖNER, eşi Gülcihan Hanımefendi ile birlikte öğrencilerle  ilgilenip bir süre sohbet ederek onlara çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra Rehabilitasyon Merkezinde görev yapan öğretmen ve öğrenciler hakkında bilgileri Diyadin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin Müdürü İhsan Koran’ dan aldı. Koran 21 personel ve hem merkezden hem de köylerden gelen toplam 183 öğrenci olup ve burada  zihinsel engelli, bedensel engelli, işitme engelli, öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler ve yaygın gelişimsel bozukluğu olan öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek Rehabilitasyon Merkezinde yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgileri verdi.

Kaymakam/ Belediye Başkanı ÖNER de; “Bu özel çocuklarımızın topluma dahil edilmesi çok önemli bir görev ve bu özel çocuklarımız açısından da bir haktır. Bugün toplumumuzda sayısal olarak büyük bir çoğunluğa sahip, nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi devletimiz ve hükümetimiz tarafından hiçbir aksamaya mahal vermeden karşılanmaktadır. Allah devletimize zeval vermesin Bize düşen görev ise onların yaşam koşullarını iyileştirip, kolaylaştırmak ve topluma kazandırmaktır.” dedi.

Böyle önemli bir çalışmada bulundukları için Diyadin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yetkililerine teşekkür etti. Merkezin yetkilileri de bugüne kadar Diyadin’de hiçbir Kaymakamın engellilerle ilgili konuya bu yönde eğilmediğini ve kurumlarını ziyaret etmediğini ifade ederek, Diyadin’de engellilere yönelik farkındalık oluşturma gayretleri ve destekleri için Kaymakam/Belediye Başkan V. Sayın Olgun ÖNER ve eşlerine teşekkür ettiler.