İlçemizde Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı.

İlçemizde Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı.

Tarihimizin en büyük mücadelerinden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl  Dönümü, ilçemizde çeşitli törenlerle  kutlandı.

Kutlama töreni  ilk olarak saat 09:00’da  Hükümet Konağı Bahçesinde  Kaymakam/ Belediye Başkan  V.  Olgun ÖNER ‘in Atatürk Büstü’ne çelenk sunulması ile başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla burada çelenk töreni sona erdi.

Törenin ikinci bölümü ise Diyadin Cemal Kaya Anadolu Lisesi’nin Konferans Salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın okunması ile başladı. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından, tören  okunan şiirler, yapılan gösteriler ve sunumlarla devam etti. Törende Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında ilçemizde dereceye giren öğrencilere  Kaymakam/ Belediye Başkan  V.  Olgun ÖNER  tarafından ödülleri verildi. Program daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığında  Şehit yakınları ve Gazilerimize  verilen yemek programı ile sona erdi.

Programa Kaymakam/ Belediye Başkan  V.  Olgun ÖNER , İlçe Emniyet Amiri , İlçe Jandarma Komutanı, kurum müdürleri, Şehit ve Gazi aileleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.