İLÇEDEKİ BAYANLARDAN KAN BAĞIŞINA DESTEK - 09 Kasım 2018 Cuma

İLÇEDEKİ BAYANLARDAN KAN BAĞIŞINA DESTEK - 09 Kasım 2018 Cuma

Diyadin Belediyemiz, Türk Kızılayı Doğu Anadolu Bölge Kan Merkezi, Erzurum Kan Bağış Merkeziyle işbirliği içerisinde Kızılay Haftası ve Lösemi Haftası etkinlikleri kapsamında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde sadece bayan bağışçılara yönelik Kan Bağışı Kampanyası düzenledi.

Sosyal sorumluluk projelerinde gösterdiği büyük duyarlılıkla dikkat çeken Diyadin Belediyemiz örnek bir çalışmaya daha imza atarak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünde kan bağış kampanyası düzenledi. Kampanyaya katılan Diyadinli bayan ve öğretmenlere önce kan bağışçısı bilgilendirme formu verildi. Daha sonra kan vermek isteyen bayanlarımızın kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıp uygun olanlardan kan alındı. Bayanlarımızın yoğun ilgi gösterdiği kan bağışlama kampanyasına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Sn. Olgun ÖNER’in Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi de katılarak kan bağışında bulundu. Etkinlik sırasında kan vermeye gelen bayanlar ve öğretmenlerle ilgilenen Hanımefendi ÖNER ;“Kan bağışı bir sosyal sorumluluktur. Diyadin Belediyemiz de bu sorumluluğun bilincinde olarak böyle önemli bir kampanya düzenledi. Kan vermek hayata değer katmaktır. Bizde kan bağışının önemi ve her bir bağışın hayat kurtardığı düşüncesini verebilmek adına kampanya düzenledik. Bu kampanyamıza destek veren Türk Kızılayı Doğu Anadolu Bölge Erzurum Kan Merkezi başta olmak üzere Diyadinli bayanlarımıza, öğretmenlerimize ve bu kampanyanın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. .