Diyadin’in Kurtuluş Etkinlikleri Kapsamında “Kurtuluş Yolunda Bisikletle İlçemi Tanıyorum” Etkinliği

Diyadin İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı etkinlikleri kapsamında organize “Kurtuluş Yolunda Bisikletle İlçemi Tanıyorum” programında ilçede görevli öğretmenler ve gençlerin katılımıyla Mollakara Köyüne kadar kurtuluş yolunda 11 km pedal çevrildi.

Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında Kurtuluş Programı etkinlikleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Bisikletimle İlçemi Tanıyorum.” sloganı ile merkezden 11 km uzaklıktaki Taşbasamak Köyü’ ne kadar bisikletler ile gidildi. Saat 12.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Olgun ÖNER, eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi, kurum amirleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci bir araya gelerek buradan başlayıp Taşbasamak Köyü’ne kadar kurtuluş yolunda pedal çevrilen etkinlikte  yollarda mola vererek hep birlikte şanlı bayrağımızla hatıra fotoğrafları çekildi.

Bisiklet sürme etkinliğini Taşbasamak Orta Okulunda  bitiren grup  burada köylüler ve öğrenciler tarafından karşılandılar. Köy sakinleri, öğretmen ve öğrencilerle burada bir araya gelerek konuşma yapan Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Olgun ÖNER, “Biz bu gün ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu  kutlamak münasebetiyle hep birlikte bisiklet sürüp anlamlı bir etkinlikte bulunduk. Amacımız kurtuluş yolunda birlikte verilen mücadelede birlikteliğimizi tekrar canlandırmaktır. Bunu da  bugün  böyle bir etkinlikle yapmak istedik. Burada sizinle birlikte olup bize göstermiş olduğunuz bu sıcak karşılanma bizleri çok mutlu etti. Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyesi olarak daima sizinleyiz.” dedi.

Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Olgun ÖNER, köylülerle bir süre sohbet ettikten sonra Taşbasamak Orta Okulundaki öğrencilere getirmiş olduğu satranç takımlarını hediye edip onları mutlu etti. Daha sonra hep birlikte uçurtma etkinliğini yapan grup tekrar bisikletleri ile merkeze dönüp programı sonlandırdı.