Diyadin'de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

Diyadin'de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

14 Nisan ve Şehit Polis Gökhan Kiraz  Ortaokulunda, 4006 Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim fuarı açıldı.

İlçemizde  eğitim gören  ortaokul öğrencileri kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri derslerdeki konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını okullarında 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarını düzenleyerek sergilediler. Sergilenen birbirinden ilginç projelerde  Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Olgun ÖNER, çalışmaları tek tek inceleyerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı. Gerçekleştirilen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda konuşan Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Olgun ÖNER, "Bu fuar sayesinde öğrencilerimiz yeni fikirlerle yeni projeler üretmeye fırsat buldular. Bizler Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyesi olarak öğrencilerimizin eğitimlerine, bilimsel araştırma çalışmalarına gereken maddi manevi desteği sunmaya her zaman hazırız. Nitekim yakın zamanda ilçe merkezi ve köylerde açtığımız Kodlama ve Stem Eğitimi Sınıfları ve robotik eğitim atölyeleri buna örnek teşkil etmektedir. Bu çalışmada emeği geçen tüm idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve değerli öğrencilerimizi  başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, bu tür başarılı çalışmaların daha da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

14 Nisan ve Şehit Polis Gökhan Kiraz  Orta Okulunda,  4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına Kaymakam/ Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Olgun ÖNER, eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.