Diyadin’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

Diyadin’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ölümünün 79’uncu yıl dönümü ilçemizde düzenlenen resmi törenle anıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen resmi törene  Kaymakam/ Belediye Başkan V. Olgun ÖNER, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, bayraklar gönderlerinde yarıya indirildi. Tören,  Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ardından Hükümet Konağı önündeki tören son buldu. Diyadin Yatılı Bölge Ortaokulunda devam eden program;  günün anlam ve  önemini  belirten konuşma, Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan belgesel gösterisinin izlenmesi, öğrencilerin şiirler okumasıyla son buldu.