DİYADİN KAYMAKAMI/BELEDİYE BAŞKAN V. OLGUN ÖNER’in 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yılını kutlamanın büyük mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi İstiklal Mücadelemizi başarıyla yöneterek bağımsızlığımızın kazanılmasında çok önemli bir görev üstlenmiştir. Mustafa Kemal Atatürk Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu 23 Nisan 1920’de Meclisin açılışıyla tüm dünyaya duyurmuş ve bu önemli günü çocuklara armağan etmiştir. Millet iradesinin en üstün güç kabul edildiği gün olan 23 Nisan 1920 TBMM'nin açılış günü olmakla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyen var olmasının teminatı olan Türk Çocuklarına armağan edilmiş bir bayramdır.
 Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu vatan için canını feda eden şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularla kutluyorum.