DİYADİN KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ OLGUN ÖNER’in 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI - 28 Ekim 2018 Pazar

İstiklal mücadelesinin eşi ve benzeri görülmemiş bir zafer ile sonuçlanmasının ardından ilan edilen Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusu içerisindeyiz.

Her türlü imkansızlıklar içerisinde verilen ve tarihe yön veren bu mücadele milletimizin azim, inanç ve imanının bütün dünyaya ilanı olmuş ve Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır. Atalarımızın kanları ve canları ile kurdukları Cumhuriyet iradesini hep birlikte korumak Millet olarak ortak sorumluluğumuzdur. 95 yıllık Cumhuriyet tarihinde vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastedenlere hak ettikleri karşılık verildiği gibi ilk günkü heyecanla bundan sonra da hiç çekinmeden verilecektir.

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor,  tüm vatandaşlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.