DİYADİN KAYMAKAMI ve BELEDİYE BAŞKAN V. OLGUN ÖNER’in ENGELLİLER HAFTASI MESAJI - 11 Mayıs 2018 Cuma

Sadece kişilerin yada içinde yaşadığımız toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunu olan Engellilik artık günümüzde yadsınamayacak ve görmezlikten gelinemeyecek kadar önemli bir konu haline gelmiştir.

Engelli olmak bir tercih değildir ve herkes bir engelli adayıdır. Bu nedenle öncelikle bireyi engelli olmaktan koruyacak tedbirlerin alınması eğer engelleyemiyorsa engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu nedenle engelliliği toplumsal ve vicdani olarak hepimizi yakından ilgilendiren ve ortak bir akıl ve çabayla hareket edilmesini gerektiren önemli bir konu olarak görmek durumundayız.
Engellilerin eğitim, sağlık, sosyal imkanlar ve iş edinme gibi toplumun bir parçası olduklarını hissettirecek olanaklardan faydalanmaları sosyal ve çağdaş bir devlet olmanın gereğidir. Ülkemiz kurumlarıyla ve uyguladığı politikalarla artık bu konuda çağ atlamış ve hayatın her alanında engelli farkındalığını yaşatır hale getirmiş örnek bir ülkedir.

Bu vesileyle 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında engellilere ve onların sorunlarına olan duyarlılığın daha da artması temennisiyle Engelliler Haftasını kutluyor, Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyesi olarak yaşamın her alanında engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum.