Diyadin İlçemizdeki Özel Çocuklara Dünya Engelliler Gününde Engelsiz Bir Gün - 03 Aralık 2018 Pazartesi

3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyemizin destekleriyle Diyadin Özel Eğitim ve  Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören özel çocuklarımız ve aileleri Ağrı merkezde renkli bir gün yaşadı.

Engelli bireylerin toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak, sorunlarına dikkat çekerek toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyemiz Diyadin Özel Eğitim ve  Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören özel çocuklarımız ve aileleriyle Ağrı Özel Eğitim ve Uygulama Merkeziyle ortaklaşa düzenlenen programda bir araya gelindi. Merkez ve ilçemizdeki engelli çocuklar ve ailelerinin birlikte oldukları programa İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Sn. Olgun ÖNER’ in Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi, Diyadin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü, Diyadin Özel Eğitim ve  Rehabilitasyon Merkezi Müdürü, Ağrı Rehabilitasyon Merkezi Müdürü, öğretmenler, özel çocuklar ve aileleri katıldı.

Düzenlenen programda konuşan Gülcihan ÖNER 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde böyle bir etkinlik düzenleyerek engellilere yönelik farkındalığın artırılmasına dikkat çekip, bu özel çocuklar ve ailelerine güzel ve anlamlı bir gün yaşatmak amacıyla bir arada olduklarını belirtti. Program daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan şiirlerin okunması ve müzikli oyunlarla devam etti. Diyadin Kaymakamlığı ve Diyadin Belediyemiz tarafından bu anlamlı güne özel hazırlanan pastanın kesilmesiyle ilçedeki özel çocuklarımız buradan ayrılıp özel bir restoranda ağırlandılar. Burada da çocuk oyun alanlarında diledikleri gibi eğlenip günün tadını çıkarttıktan sonra kendileri için özel olarak hazırlanan hediyelerin Gülcihan ÖNER Hanımefendi tarafından vermesiyle program sona erdi.

Engelli aileleri ilk kez bu kadar kapsamlı bir engelliler günü etkinliği düzenlendiğini belirterek, başta İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Sn. Olgun ÖNER ve Eşi Gülcihan ÖNER Hanımefendi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.