Diyadin Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Açıldı.

Diyadin Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Açıldı.

İlçemizde Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışı töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine Kaymakam/Belediye Başkan V. Olgun ÖNER, İl Jandarma Komutan Yardımcısı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Doğu Anadolu Korucu Federasyon Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı, Şehitlerimizin değerli aileleri,  çok sayıda güvenlik korucusu ve diğer protokol mensupları katıldı. Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılış töreni yapılan konuşmalar, dua ve açılış kurdelesi kesilerek başladı.

Açılışta konuşma yapan Güvenlik Koruyucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Polat; Amacımız Güvenlikkorucusu kardeşlerimizin ve şehitlerimizin yakınlarının haklarını savunmak ve onlara destek olmaktır. Derneğimiz kurulurken Sayın Kaymakamımız ve aynı zamanda Belediye Başkanımız Olgun ÖNER’in bizlere verdiği desteklerden ötürü  kendilerine çok teşekkür ediyorum.  Artık güvenlik korucularımızın ve şehit ailelerimizin bir merkezi, bir temsilciliği Diyadin’de faaliyete geçmiştir. Bunun gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.” dedi.

Diyadin’de böyle bir derneğin kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam/Belediye Başkanı Olgun ÖNER de “Göreve başladığımız ilk günden itibaren hem Kaymakamlık hem de Belediye olarak her zaman vatanı canları pahasına savunan aziz şehitlerimizin emanetleri değerli ailelerinin, kahraman gazilerimizin ve güvenlik korucularımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Bizim için çok büyük bir önem arz eden   bu kıymetli derneğimizin yapacakları çalışmalarda da desteklerimizin devam edeceğini belirterek kendilerine başarılar diliyorum. Güvenlik Korucuları ve  Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin  Diyadin’e hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Açılış töreni daha sonra yemek programı ile son buldu.