Diyadin de Ramazan Bu Sene Bir Başka… - 18 Mayıs 2018 Cuma

Diyadin de Ramazan Bu Sene Bir Başka… - 18 Mayıs 2018 Cuma

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının gelişiyle ilçemizde Ramazan ayının anlamına uygun olarak Diyadin Belediyemizce hazırlanan Ramazan Şenlikleri başladı.

Diyadin Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Olgun ÖNER’in 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nda birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekiştirilmesi amacıyla bu yıl ilk defa ilçemizde organize ettiği ramazan şenlikleri kapsamında Ramazan ayı boyunca içerisinde Yusuf GÜNEY, Dursun Ali ERZİNCANLI gibi sanatçıların da yer alacağı ücretsiz halk konserleri, çocuklara ve vatandaşlara yönelik dini ve tasavvufi içerikli interaktif programların yer aldığı Ramazan şenlikleri başladı. İlçede kurulan şenlik alanındaki açılış gününde konuşma  yapan Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediye Başkan Vekili Olgun  ÖNER: “Öncelikle Ramazan Ayınız mübarek olsun. Diyadin Belediyesi olarak bu yıl ilçemizde Ramazanda bir farklılık yaparak her gece iftardan sonra sizler için Ramazan ayına uygun şekilde hazırlanan bir içerikle programlar hazırladık. Allah rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan’ı en iyi şekilde tüm güzellikleri ile birlikte yaşamamızı nasip etsin.” dedi. Konuşmadan sonra Aşuk ile Maşuk, Karagöz Hacivat, çocuk müzikali ve İlahi-Esma-ül Hüsna gösterileri başladı. Düzenlenen etkinliklerle oruç ibadetlerini yerine getirip iftarını açan Diyadinliler çocukları, gençleri, kadını ve erkeğiyle, aileleriyle şenlik alanını doldurarak keyifli saatler yaşadılar. Diyadin Belediyemizce organize edilen Ramazan etkinliklerimiz tüm Ramazan Ayı boyunca farklı sanatçı ve grupların katılımıyla devam edecektir.