10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı - 12 Kasım 2018 Pazartesi

10 Kasım Atatürk´ü Anma Programı - 12 Kasım 2018 Pazartesi

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıl dönümünde ilçemizde düzenlenen törenlerle anıldı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen resmi törene  Kaymakam/ Belediye Başkan V. Olgun ÖNER, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Tören,  Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına konulmasıyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, bayraklar yarıya indirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşı ardından Hükümet Konağı önündeki tören son buldu.  Daha sonra  program Diyadin Cemal Kaya Anadolu  Lisesi konferans salonunda devam etti. Burada  günün anlam ve  önemini  belirten konuşma, Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan belgesel gösterisinin izlenmesi, öğrencilerin şiirler okumasıyla son buldu.